Kesä on taas täällä! Kesäisin ihonhoito on monelle helpompaa kuin talvisin, mutta omat kujeensa siinäkin on. Keräsimme tähän Elämyksen tärkeimmät vinkit kesäihonhoitoon.

Suojaa ihoa auringolta

Ihon suojaamiseksi auringolta on tärkeää käyttää aurinkovoidetta, jossa on korkea aurinkosuojakerroin (SPF), mieluiten SPF 30 tai 50. Aurinkovoidetta on myös lisäiltävä päivän mittaan sekä aina uimisen jälkeen. Tämän lisäksi voi käyttää vaatteita, jotka suojaavat auringolta, kuten hattuja ja pitkiä hihoja sekä etsiytyä varjoon keskipäivän aikaan. Nämä toimenpiteet auttavat minimoimaan auringon haitallisia vaikutuksia ja edistämään ihon terveyttä. Liiallinen auringon UV-säteilylle altistuminen aiheuttaa mm. ihon palamista, ihosyöpää, ihon vanhenemista ja pigmenttimuutoksia.

Muista myös pestä aurinkosuoja pois huolella, öljymäinen puhdistusaine toimii tähän erityisen hyvin!

Kosteuta

Ihon kosteuttaminen on tärkeää myös kesällä, vaikkei iho kuivuisikaan samalla tavalla kuin talvella. Kosteusvoiteet hoitavat ihoa ja ehkäisevät epäpuhtauksia sekä ikääntymistä. Kesällä kosteusvoiteen voi myös vaihtaa talvivoidetta kevyempään, jotta iho saa hengittää.

Juo riittävästi vettä

Veden juominen on tärkeää erityisesti kesällä useammastakin eri syystä; se mm. ehkäisee nestehukkaa ja tasoittaa kehon lämpötilaa.

On hyvä muistaa, että yksilöllinen vedentarve vaihtelee esimerkiksi iän, aktiivisuuden ja sään mukaan. Yleisenä ohjeena on suositeltavaa juoda vähintään kahdeksan lasillista (noin 2 litraa) vettä päivässä. Lisäksi kuumalla ilmalla tai intensiivisen liikuntasuorituksen aikana saattaa joutua juomaan enemmän lisääntyneen nestehukan kompensoimiseksi. Kehon janomerkkien kuunteleminen ja veden saannin varmistaminen koko päivän ajan on avainasemassa riittävän nesteytettynä pysymiseen kesäkuukausina.

+ Viilennä kasvosuihkeella!

Kasvosuihke on ihana tapa viilentää kasvojen ja miksei vartalonkin ihoa kesähelteillä. Kasvosuihkeen voit valita oman ihon tarpeiden mukaan. Säilyttämällä kasvosuihketta jääkaapissa saat maksimoitua viilentävän vaikutuksen!