Oletko jo kokeillut sokerointia?

Kesän lähestyessä on hyvä kääntää katse kohti sääriä, joita olisi ihana pian auringossa ruskettaa.Vartalosokerointi on ihoa lempeästi kuoriva menetelmä, joka säännöllisesti tehtynä selvästi hillitsee karvankasvua.

Vartalon ihokarvat ovat eri kasvuvaiheissa, josta johtuen esim. säärikarvojen poisto on syytä aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin kesähelteet alkaa. Usein kolme kertaa noin viikon-kahden välein aluksi riittää, että saadaan napattua kaikki kasvuvaiheet säärikarvoista kiinni.

Sokeroinnissa karvatuppi nousee myös ylös, joten uusi kasvava karva on aina pehmeää eikä karkeaa katkaistua sänkeä, kuten esim höyläämisen jäljiltä. Sokerointi myös kuorii ihon hellävaraisesti, joten se on samalla myös ihoa hoitava menetelmä. Näin säärien iholta saadaan kuollut ihosolukko pois ja aurinko tarttuu tasaisesti.

Samoin mikäli käytät itseruskettavaa voidetta, lopputulos on huomattavasti tasaisempi ja kauniimpi kuoritulla iholla.

Ennen sokerointia:

  • Sokerointia varten ei tarvitse kasvattaa karvoja erityisesti, vaan sokerilla saadaan otettua jo 2-3mm mittaiset karvat.
  • Suositeltavaa on kuoria iho hellävaraisesti kuivaharjaushanskoilla 2 päivää ennen sokerointia (etenkin kuivaihoisille tai mikäli ongelmana on sisäänkasvaneet karvat, tämä nopeuttaa itse sokerointia).
  • ÄLÄ käytä kosteusvoiteita sokeroitavalla alueella samana päivänä.

Sokeroinnin jälkeen:

  • Vältä hikoilua, deodoranttia, aurinkoa, solariumia, itseruskettavia sekä hajuvesiä sokerointialueella 24 h sokeroinnin jälkeen.
  • Vältä ihon kuorimista heti sokeroinnin jälkeen 2 päivän ajan. Sen jälkeen ihoa on suositeltavaa kuoria 1-3 kertaa viikossa kuivaharjaushanskoilla.
  • Suojaa ihosi auringolta viikko sokeroinnin jälkeen (käytä siis auringolta suojaavia voiteita tai vaatteita).
  • Kosteuta ihoa päivittäin kosteusvoiteella ja tarvittaessa käytä karvojen sissänkasvua ehkäisevää tuotetta.

Tervetuloa kokeilemaan hellävaraista sokerointia!