Ripsipidennysinfo

Kesä oli varsinaista ripsisesonkia.

Elämys Hyvinvoinnissa ripsienpidennyksiä on tarjolla niin volyymina kuin klassisinakin. Ripsienpidennyksissä omiin ripsiin liimataan ripsikuituja tähän tarkoitetulla erikoisliimalla. Ripsienpidennyksemme toteutetaan yksilöllisesti silmänmuodon, kasvonpiirteiden, asiakkaan toiveiden ja luonnonripsien kunnon mukaan.

Ripsien kasvuaika on n. 60-90 päivää, mistä riippuen ripsipidennysten kesto vaihtelee kolmesta jopa kahdeksaan viikkoon. Oikein laitettuina pidennykset eivät vahingoita omia ripsiä.

Jos suunnitelmissa on uusien ripsienpidennysten laitto tai sellaiset jo omistat, kannattaa huomioda muutama asia, jonka avulla saat ripset pysymään pidempään kauniina ja näyttävinä.


Valmistautuminen ripsipidennysten laittoon

 • Jos ripsesi on luonnostaan vaaleat. Suosittelemme, että värjäytät ripsesi ennen ripsienpidennysten laittoa.
 • Tulethan ripsipidennysten laittoon ja huoltoon aina mahdollisimman puhtain ripsin, ilman silmämeikkiä. Ripsiteknikkomme tekevät aina alkupuhdistuksen ennen laittoa ja huoltoa, mutta jos ripsissä on runsaasti meikkiä, voi epäpuhtauksia jäädä puhdistuksen jälkeenkin. Tämä heikentää ripsipidennysten pysyvyyttä, sillä pysyvä liimasidos vaatii alleen täysin puhtaat luonnonripset.
 • Poistathan piilolinssit silmistä ripsipidennysten laiton tai huollon ajaksi.
 • Raskaana oleville ja imettäville ei ole haittaa ripsipidennyksistä. Hormonit voivat kuitenkin vaikuttaa luonnollisten ripsien koostumukseen ja kasvunopeuteen, minkä takia ripsipidennysten pysyvyys voi olla normaalia huonompi. On kuitenkin asiakkaan oma päätös ottaa ripsipidennykset tästä huolimatta.

Milloin ripsipidennyksiä ei voi tehdä?

 • Vastuullisina tekijöinä emme tee ripsienpidennyksiä alle 16- vuotiaille tai ripsiliimalle herkistyneille.
 • Jos sinulla on silmätulehdus tai muu tulehdus silmän alueella tai luomissa.
 • Jos sinulla on todettu akrylaattiallergia.
 • Jos sinulla on tuoreet silmänrajauskestopigmentoinnit tai muita avohaavoja silmien lähellä, tulee haavojen parantua ennen ripsipidennysten laittoa.

Ripsipidennysten kotihoito

Ripsipidennysten ensisijainen ja tärkein kotihoito on säännöllinen hoito oikeanlaisilla tuotteilla. Pidennykset tulee puhdistaa päivittäin niille tarkoitetulla puhdistusaineella. Luonnonripsien tehtävä on suojella silmiä pölyltä, lialta, rasvalta ja hieltä. Omiin ripsiin liimatut ripsipidennykset keräävät niitä helposti, minkä takia päivittäinen puhdistus on erittäin tärkeää. Ripsien tyveen jäänyt lika sisältää bakteereita, jotka voivat altistaa esimerkiksi ikävälle silmäluomen tulehdukselle, eli blefariitille. Ripsipidennyksille tarkoitettu puhdistusaine pitää huolen ripsipidennysten ja silmien hygieenisyydestä, parantaa ripsipidennysten pysyvyyttä, sekä pitää volyymiripsiviuhkat kauniisti auki.

Kotihoitoiohjeet:

 • Puhdista pidennykset 1-2 kertaa päivässä niille tarkoitetulla puhdistusaineella, jonka saat ostettua liikkeestämme. Puhdistuksessa apuna voi käyttää sivellintä.
 • Puhdista ripset aina myös runsaan hikoilun, uimisen tai kyynelehtimisen jälkeen.
 • Kuivaa ripset pesun jälkeen kevyesti painelemalla.
 • Harjaa ripset aina pesun jälkeen niiden kuivuttua, ja muulloinkin tarvittaessa.
 • Huolla ripsesi säännöllisesti noin 2-4 viikon välein.
 • Tulethan ripsihuoltoon aina mahdollisimman puhtain ripsin. Ripsiteknikon tekemästä alkupuhdistuksesta huolimatta ripsien tyveen voi jäädä meikinjämiä yms. Jos ripsiä ei ole hoidettu kotona oikein, tämä voi vaikuttaa ripsipidennysten pysyvyyteen.
 • Älä käytä ripsiväriä

Annamme pidennyksillemme 1 viikon laatutakuun, joka edellyttää kotihoito-ohjeiden noudattamista.


Miksi ripsienpidennykset eivät pysy ?
Pysyvyyteen voivat vaikuttaa esimerkiksi

 • Hormonitasapainon muutokset
 • Raskaus ja imetys
 • Kotihoito
 • Stressi
 • Luonnonripsen kasvun nopeus
 • Lääkkeet/ sairaudet

Mistä tunnistaa huonosti tehdyt ripsienpidennykset?

Kaikki kohdat pätevät niin klassisia kuin volyymipidennyksiä tarkastellessa.

 • Ripsienpidennykset tuntuvat pistelevän tai sattuvat
 • Harjaaminen vaikeaa
 • Ripsikuidut ovat limaantuneet yhteen

Hentoisiin ja lyhyisiin ripsiin ei voi laittaa liian tuuheita tai pitkiä pidennyksiä. Liian pitkät ja painavat kuidut vahingoittavat omia ripsiä. Omat ripset voivat katketa, irrota ennen aikaisesti, kasvaa heiveröisempinä tai ripsen kasvualusta voi vaurioitua jopa pysyvästi niin, että ripset alkavat kasvaa alaspäin tai ripsiä ei kasva enään ollenkaan. Pidennyskuidut saisivat olla n. 2-3 mm pidempiä kuin omat ripset.

Ripsienpidennykset liimataan n. 1mm päähän luomen rajasta, kuituja ei saa liimata luomeen kiinni. Luomeen liimatut ripsikuidut painavat ja ärsyttävät luomea, aiheuttavat turvotusta ja tulehduksia sekä allergiaa. Jos ripset on asennettu väärin, voivat ne pidemmän päälle vahingoittaa asiakkaan omia ripsiä.

Jos ripsienpidennyskuidut asennetaan oikein, eli ripset eivät ole liimautuneet toisiinsa, liimaa on kohtuullisesti ja luonnon ripsissä on oikea määrä pidennyskuituja, eivät ripsienpidennykset aiheuta omille ripsille pysyvää haittaa.

 

Ripset ovat liimattu sumpussa luomeen kiinni ja useampaan omaan ripseen. Liimaa on käytetty liian paljon.
(Kuvan ripset eivät ole tehty Elämys Hyvinvoinnissa)

 

 

Ripsikuidut ovat liian raskaat ja paksut sekä niitä on liian monta kiinni yhdessä ripsessä.

Ripsen normaali kasvusykli saattaa häiriintyä liian painavien ripsikuitujen vuoksi.
(Kuvan ripset eivät ole tehty Elämys Hyvinvoinnissa)

 

 

Pidennyskuituja/viuhkoja on tippunut pois niin, että niissä on useampi oma ripsi kiinni.

Huomattavasti liian pitkät ja painavat pidennykset rasittavat ja repivät omia ripsiä.

Jos kuidut repivät omia ripsiä pois, se voi johtaa karvatuppien vaurioitumiseen. Liian pitkään huonosti tehtyjen ripsipidennyksien käyttö voi vaurioittaa karvatuppea niin, että osa karvatupeista voi jopa kuolla kokonaan, eikä tuota enää uutta karvaa.

 

Oikeaoppisten volyymiripsien kuuluu olla ilmavat ja viuhkan tulisi olla avattu V:n -malliseksi. Sen ei kuulu näyttää kasalta, jossa on volyymikuituja nipussa.


Klassiset ripsipidennykset 99,00€
Klassisissa ripsipidennyksissä liimataan yksi ripsi yhteen ripseen. Klassisen pidennyksen lopputulos voi olla halutessa hyvinkin luonnollinen, tuoden ripset kauniisti esiin.

Volyymi ripsipidennykset 129,00€
Volyymiripsilla saadaan runsautta omiin ripsiin. Kuidut ovat hyvin ohuita ja keveitä, ne liimataan ripsiin viuhkoina, joiden runsaudella määritellään haluttu lopputulos. Ripsiteknikon kanssa valitaan juuri sinulle sopivimmat ripset.

Volyymiripsistä saadaan näyttävämmät kun klassisista

Myös erittäin luonnolliset ripsityylit on mahdollista toteuttaa volyymiviuhkoilla,sillä kuitujen määrää voi vaihdella halutun lopputuloksen ja omien ripsien kantokyvyn mukaan. Volyymiripset ovat myös hyvä vaihtoehto harvaripsisille, sillä viuhka tuo harvempaan ripsirajaan enemmän tuuhennosta ja täyttöä kuin yksittäiset klassiset pidennykset.

Kuvien ripset ovat tehty Elämys Hyvinvoinnissa. Tekijä Emilia.