Ripsipidennysten kotihoito-ohjeet

Kesän lähestyessä on ihana päästä helpommalla myös meikkaamisessa ja silmäthän on toki pääasiassa, kauniit ripset ja kulmat huomataan:-*

Pidäthän hellävaraisesti huolta ripsistäsi, jotta ripsistä olisi mahdollisimman pitkään iloa ja huoltoväliinkin voi itse vaikuttaa hoitamalla ripset kotona oikein.

Ensinnäkään ripsiä ei tule nyppiä tai hieroa, emme suosittele tätä edes luonnonripsille😉

Rasva ja lika sekä mekaaninen rasitus irrottaa ripsiä sekä heikentää liimasidoksen pitävyyttä. Ripsivärin käyttöä ei suositella pidennysten yhteydessä, enkä näe tälle mitään tarvettakaan, mikäli säännöllisesti käyt huollattamassa ripset.


Mikäli jostain syystä on tarve käyttää ripsiväriä, käytä ehdottomasti vesiliukoista ripsiväriä vain ripsien kärkiin ja ripsivärin poisto on tehtävä öljyttömällä poistoaineella.


Päivittäinen ripsien puhdistus on erittäin tärkeää, puhtaus ehkäisee mahdollisia tulehduksia silmistä sekä silmäluomelta sekä poistaa iholta ripsiin kulkeutuneet rasvat, jolloin liimasidos kestää paremmin pidennyksissä. Käytä vain öljytöntä puhdistusainetta! Meiltä löytyy turvalliset tuotteet, kysy lisätietoja.

Klassisten ja volyymiripsipidennysten kotihoito-ohjeet:

  • 24 tuntia ripsien laiton/huollon jälkeen silmät ei saa olla kosketuksissa veden tai rasvan kanssa, jotta liima kiinnittyy kunnolla.  24 tunnin kuluttua ripsiä saa harjata ripsiharjalla kevyesti.
  • 48 tuntia ripsien laiton/huollon jälkeen tulee välttää kuumia suihkuja, uimista sekä saunomista.
  • Silmänympärysvoiteen joutumista ripsiin on vältettävä.
  • Geelimäiset silmätipat voivat tarttua ripsiin, suositeltavaa on käyttää mieluummin vesipohjaisia.
  • Ripsiä ei saa taivuttaa ripsien taivuttumella.

Oikein asennetut ripset ovat kantajalleen lähes huomaamattomat, eivätkä saa aiheuttaa mitään ärsytystä tai kivun tuntemusta silmään.

Huoltoväli on yleensä 2-3 viikkoa, joillakin 3-4 viikkoa. Huoltoväli on hyvin yksilöllinen ja riippuu jokaisen henkilökohtaisesta ripsien uusiutumisesta, myös jotkut lääkitykset tai sairaudet voivat vaikuttaa.

Elämyksessä asennetuilla ripsillä on viikon takuu, otathan välittömästi yhteyttä, mikäli  ongelmia ilmenee.

Ja lopuksi, ripsipidennysten tai volyymien on tarkoitus helpottaa elämää, ei hankaloittaa.

Älä siis turhaan varo ripsiä ensimmäisten kahden vuorokauden jälkeen, vaan nauti kesästä, auringosta, elämästä, saunasta, ulkoilusta ja uimisesta. :-)