Vaivaako jalat – silikoniortoosit sekä kynsien oikaisuhoito

Sisäänkasvavat varpaankynnet on kiusallinen ja usein toistuva ongelma, niille kenellä on siihen syystä tai toisesta edellytykset. Varpaankynsien kasvua voidaan ohjata ja ennaltaehkäistä sisäänkasvua erilaisin menetelmin. Kynnenreunan ja ihon väliin voidaan laittaa eriste estämään sisäänkasvua tai kynnen kasvusuuntaa voidaan ohjata joko kynnen päälle liimattavalla liuskalla tai jousimenetelmällä. Sopiva menetelmä valitaan asiakkaan kynnen mukaan.

Kynnenoikaisuhoito vaatii asiakkaalta sitoutumista hoitoon, koska varpaankynnet kasvavat hitaasti, oikaisuhoitoon varataan usein 6 kk aikaa ja riittävästi käyntejä jalkahoidoissa sillä välin. Hoito on tuloksellista ja usein siihen uhrattu aika tuo positiivisia muutoksia helpottaen ongelmia.

Toinen yleinen vaiva jaloissa on asentovirheet, joista aiheutuen kehon paino jakautuu väärin ja siitä seuraa mm. vaivasenluuongelmia tai känsiä jalkoihin. Valmistamme henkilökohtaisia silikoniortooseja asiakkaille, joilla voidaan korjata ja ehkäistä vaivasenluun pahenemista, vasaravarpaita ym. asentovirheitä. Henkilökohtainen silikoniortoosin kustannukset riippuvat käytetyn materiaalin määrästä, hinnat alkaen 20,00€. Silikoniortoosi on pestävä ja hygieeninen käytössä.

Käytämme hoidoissa myös villasta tai huovasta valmistettuja liimattavia ortooseja, niidenkin hinta riippuu siitä minkä kokoinen kevennys jalkoihin liimataan. Näillä voidaan keventää mm. känsän tai syylän painetta, kohottaa madaltunutta jalkaholvia, keventää kipua kantapäässä kantakalvon tulehtuessa jne. Diabeetikoille liimattavat kevennykset eivät sovi.

Näin kylmän kauden lähestyessä, muistuttaisimme vielä hyvien ja sopivien sukkien ja sopivien hengittävien jalkineiden tärkeydestä. Usein jalkaongelmien takana on liian pienet sukat tai jalkineet. Jalat ovat kengissä usein ison osan päivästä, joten on syytä huolehtia siitä, ettei niihin tule ylimääräistä painetta.
Palelevia varpaita voi hemmotella varpaiden ympärille kieputeltavalla lampaanvillalla, villa ehkäisee myös hikoilevien jalkojen hautumista esim. turvajalkineissa.

Lopuksi se kaikkein tärkein jalkojen kotihoidosta eli jalkojen PÄIVITTÄINEN rasvaus. Jalkojen hoito on osa terveydenhoitoa ja säännöllisellä itsehoidolla on tässä todella suuri merkitys. Hoidettu, rasvattu iho säilyy ehjänä ja näin ehkäiset monia yleisissä saunatiloissa vaanivia kiusallisia jalkavaivoja. Varpaiden välien huolellinen kuivaus suihkun jälkeen ehkäisee hautumien syntymistä eikä rasvausta suositella varpaiden väleihin.